BLØF lanceert Augmented Reality videoclip!

Categorie: Mobile, Music Geplaatst op: 20 Nov, 2012

BLØF heeft bij nieuwe single ‘Zo Stil’ de video uitgebracht als een mobile App. De video wordt uitgebracht als mobiele applicatie. Met deze App is de video te bewonderen op onder andere een keukentafel, bureau of bushokje. De Zeeuwen introduceren daarmee in Nederland als eerste een videoclip op basis van augmented reality. De app is vanaf heden beschikbaar.
BLØF heeft in haar twintigjarig bestaan een traditie opgebouwd in het introduceren van nieuwe technieken om muziek te promoten. Vandaag komt daar een nieuw hoofdstuk bij met deze bijzondere augmented reality videoclip.

Na het installeren van de ‘BLØF — Zo Stil’ app op een mobiele telefoon of tablet, kan de gebruiker een bepaalde marker scannen met de camera. De marker is de cover van de nieuwe Best-Of CD ‘Hier’ en de ABRI-poster die vanaf vandaag in Nederland hangt. Vervolgens start de videoclip op de CD of poster, waardoor BLØF in de eigen huiskamer of in het bushokje is te zien, en het beeld interactief is met de bewegingen van de gebruiker.

De band maakte hiervoor speciale opnames voor een greenscreen waarna een team van graphic designers de band onder andere in een woestijn, fabriekspand en clubzaal wist te zetten.

Blof zegt hierover:
‘We vinden het leuk om onze fans te blijven verrassen en met deze techniek spelen we waar onze fan dat wil. Of het nu op de keukentafel, in de badkamer of bij een pompstation is. We komen de komende weken op plekken waar we nog nooit gespeeld hebben. Uniek!’, aldus Bas Kennis, toetsenist van BLØF.

Download de App:

App Store: http://bit.ly/UCfqEy
Google Play: http://bit.ly/SYrBvH