Social mediagebruik 2012

Categorie: Social Media Geplaatst op: 09 Nov, 2012
sm

Hoeveel vrienden heeft de gemiddelde Facebookgebruiker? Hoeveel tweets worden er per seconde gepubliceerd? En wat is het meest bekeken filmpje dit jaar op YouTube? De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Tijd voor een update met de laatste actuele feiten en cijfers.

Social mediagebruik in 2012
WeblogGo-Globe.com verzamelde actuele gegevens over het gebruik van social media in 2012. De statistieken gaan over de sociale netwerken Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Google Plus, weblogs en photo-app Instagram. De resultaten bundelde zij in de onderstaande infographic. Uit deze cijfers blijkt dat een kwart van de Facebookgebruikers niet geïnteresseerd is in hun privacy-instellingen op het sociale netwerk. Gemiddeld heeft een Facebooker 130 vrienden op het sociale netwerk.

Wanneer Twitter een land zou zijn, dan zou dit het twaalfde land van de wereld zijn. En elke seconde worden er 750 tweets gepubliceerd, maken 2 nieuwe leden een LinkedIn-account aan en worden 575 likes gegeven aan afbeeldingen op Instagram. Ook blijkt uit de resultaten dat 20 procent van de bloggers ruim 6 jaar blogervaring heeft. De meeste webloggers zijn 25 tot 44 jaar.

Wil je alle feiten over en cijfers van het gebruik van social media lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken.

Bron:http://www.frankwatching.com/archive/2012/11/09/social-media-in-2012-feiten-en-cijfers-infographic/